tisdag, juli 14

Essy var på Arvikafestivalen -09.


Ahh, Arvika var förförra veckan, men segpropp som jag är så avlämnar jag min rapport idag istället. Temat under festivalen var: "Pensionär på festival", eftersom detta var min 6:e Arvika festival och kände mig gammal, blott 22år. Hela ideén innebar tidigt sänggående, lugnt och ansvarsfullt drickande, äta ordentligt och unna sig, precis som pensionärer gör på ålderns höst.
På Onsdagen lämnade vi Gbg kl 08:00, trötta och hungriga. Som tur var hade jag och Björn gjort mackor till alla i en matsäcks-påse. Det var hundra grader i bilen och vi var 5st i världens minsta och kanske mest fullpackade bil. Solen sken ändå tils vi korsade gränsen till värmland, då började det åska och sen skjöt regnet ner i backen. Paniken knaprade lätt på oss:"Hur fan ska vi orka sätta upp tälten i ösregn?Uhhh.."
När vi väl var framme var det uppehåll och solen sken litet. Vi kastade upp tältet och jag slet fram min HelloKitty(självfallet)-bandare. Kände ett visst rosa tema..
Sen började det regna igen.


Ellen var iskall i sin hatt, som hon vägrade ta av sig trots regnet. Den var självklart vid festivalens slut helt platt. Ha aldrig din stråhatt i regnet, om du absolut måste ha då på dig den tills den torkat. Tur för henne att hennes bästa vän, a.k.a Moi, kan hattar.



Charlee var lagomt road av regnet, läppen hänger utanför. Sen drack vi öl och somnade innan klockan slog 01:00. Som pensionärer på festival bör.



På torsdag morgon sken solen och jag och Ellan lade oss i skuggan utanför tältet, löste korsord, drack vin och åt frukost. En riktig charter(pensionärs)-Frukost. Sen gick vi in på området och hämtade ett program för festivalen. Jag blev glad och sitt-dansade lite.




Ellan, alltjämt iskall i sin hatt (som inte blivit riktigt mosad än).


Sen Hälsade vi på Jenny på området, som sålde fina grejjer från sin butik. En av hennes hjälpredor var taggad och klädd till tänderna. Jag och Ellan total-missade lacken det här året, som är ett måste på Arvika. Haha! Vi stod i våra lösa bomullskläder och skakade oförstående på huvudet. Som pensionärer på festival bör. Fin var hon allt.



Sen såg vi Parken på Andromeda, dom var betydligt mycker bättre live än jag någonsin hade trott. Saxofonister, det är något extra med dom.


På kvällen/natten spelade NIN(NineInchNails) och jag och min sambo var romantiska. Vi förnyade våra löften till varandra, eftersom vi förlovade oss på NIN:s konsert på hulsfred för 4 år sedan. Så vi höll varandra i handen en stund (lägg även märke till mina nymålade naglar, bra jobbat på festival eller hur?!)


Killen här heter David SomethingSomething, han var våran tältgranne. Från SanFransisco, jobbade för en fräsig tidning och blev förälskad i Ellan. Det hela slutade som en flopp, tyvärr David. PÅ lördagen var det 4 of july, och vi vet alla vad det betyder, USA:s nationaldag. Fördomsfulla som vi är vet vi att det också betyder grillning, Amerikaner grillar jämt. Jag tog tyvärr inga bilder från grillningen. Men vi fick Veg-korv, Veg-burgare (med ost och hela skiten) och Vattenmelon till efterrätt. Nice.


Men på fredagen så regnade det iaf, sen sken solen, sen regnade det igen osv. Så det var 2 regnbågar på himlen, 2 st samtidigt. Väldigt fint. Ellan var glad, men jag fick bara med en båge på bilden.


Sen sprang vi i sol-regnet till BobHund konserten, den var fin med myckt bra mellansnack. Han var fin med pärlhlasband och mask, snygga män har pärlhalsband.


På lördagen gick vi bort till Patsy och Björn på den andra campingen innan vi skulle se Anna Ternheim. Dom var glada. Vi var glada att dom hade ett partytät, det var sinnessjukt varmt.




Anna Ternheim var så bra, jag hade gåshud i värmen. Vi satt i Öllunden och drack kallt, det var skönt. Hon hade en fin röd flygel och hon dansade vackert. Löv Anna.


Ellan och Podav (Potatis-David, han gillar att bjuda på potatis. Därav Podav) var glada.



Aurora var glad och kännde poppen-peppen, som i gamla tider. Vi var nostalgiska, som pensionärer bör. Men vi blickade även framåt.



Sen gjorde jag och Ellen världens (kanske töntigaste) kärleksfullaste henna-tatueringar. Vi skulle äntligen få se DAF och ville naturligtvis föreviga(?) detta på lämpligt sätt.
SY (hjärta) LN står det på min arm, på hennes tvärtom. Jag är glad över självdistans, och har därför inga som helst problem med att lägga upp den här fullständigt vidriga bild. Pensionärer har väl självdistans?!




När vi packade ihop tältet ösregnade det och vi kom iväg 2 timmar efter utsatt tid. Björn hittade en kundvagn som vi kunde köra vår packning i. Jag var en uppenbar uteliggare (i min nya sammetsjacka som jag fyndade på området för en tjuga) och drack nyponsoppa, det var nämligen första dagen under festivalen som den var kall, alltså drickbar. God bless konserveringsmedlet! Packningen blev iaf genomblöt och allt luktade tält.


Summan av kardemumman: Det var en trevlig och ibland mindre trevlig upplevelse. Jag tror att vi klarade av vårat tema hyfsat bra. Två av kvällarna gick vi till sovsäcks innan 01:00, drack ordentligt med vatten, badade 3 ggr, löste korsord , unnade oss lyxiga saker som restaurang(?)-mat och kalla drycker. Vi gick även på alla konserter vi bestämt oss för. Yeäh!
Erkänn bra jobbat?!

Kisskiss/Essy.

1 kommentar: