torsdag, december 3

Röhsska museet go jul utställning

Välkommen på vernissage!

Kl 18 i tisdags gick vernissagen av utställningen go jul på Röhsska museet av stapeln.
Allt från tapetvåder, till vardagsvingar och en hjältinneoutfit för vardags prinsessor på väg mot en blomstrande framtid fanns att beskåda.
Museet har bjudit in ett antal mer eller mindre kända personer att inspirera till att ge i jul.Den 15:e december kommer utställningens delar att auktioneras ut och pengarna det inbringar kommer att gå till välgörande ändamål-Rosengrenska stiftelsen, som jobbar med flyktingar som lever gömda i Sverige.

Viveca Lärn hade målat en tomte, Gunilla Ponten, en modeskiss,Kitty Jutbring erbjöd middag med henne från ett julkort där hon dukat upp julbordet på sin skinka(hellre ett julbord på skinkan än skinka på julbordet...:)),Boråstapeters chefsdesigner hade gjort en magisk tapetvåd och en kille som heter Fredrik, efternamn, bortglömt...pinsamt hade sprayat ett fantastiskt rosa kylskåp och installerat en munblåst tingest med en lampa med rosa sladd innuti, mm mm mm gåvorna och ideerna var av varierande slag , Pagrotsky erbjöd rundvandring i Stockholms stadshus och som sagt Nudie hade gjort vardagsvingar så att var och en kan dammsuga och göra hushålls sysslor som en ängel... mingelbild
Therese Lillen och Simon var där, kolla in Lillen och Tessies tunikor förresten dom kostar 499kr!!!Det är vad jag kallar sjukt billigt för underbara tunikor.
Som du nog förstått vid det här laget tycker jag att varje kvinna flicka är en vardagsprinsessa och att man alltid ska tänka på det och bete sej som det, man ska bära kronan högt så den inte trillar av sträcka på sej och tro att man är någon , det är vi, så min julklapp var från dåtiden till alla vardagsprinsessor;en blomstrande framtid gestaltad som en hjältinne outfit med pärl mantel och allt, så att vardags prinsessan snabbt kan nå den blomstrande framtid hon är värd.

Kappan är remake och syftar till blomstrande även på det miljövänliga sättet, fylld av rosor och ros.. etter, känns den lika blomstrande som mössan som är helt täckt av tygblomsterblad.

Så klart har hon obligatoriska leggings som alla hjältar och hjältinnor har i sin outfit och så klart måste hon ha docs för att kunna landa stabilt i den framtid hon önskat sej och drömt om.
Jag är faktiskt galet stolt över att jag får vara med på den här underbara ideen, och hoppas att det kommer massor av sköna mingel och auktions människor till auktionen den 15:e dec, innan dess: kika in på Röhsska för en tjuv titt och, käka deras buffet den är underbar!!Ha det gott och om du ibland har svårt att tro på dej själv och att behandla dej som den vardags prinsessa du verkligen är så....fake it until you make it, helt enkelt!

Puss mallan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar